Zacapa

Rum Zacapa vyjadřuje symbol prémiových rumů vyráběných v Guatemale z panenského medu cukrové třtiny. Rum je destilován v destilační koloně a zraje v sudech od bourbonu, sherry, koňacích a vína Pedro Ximenez systémem solera v nadmořské výšce 2300 m.
V naší prodejně nabízíme Zacapa Centenario 23, Zacapa XO, Zacapa Reserva Limitada 2015.

Zacapa Centenario 23
Jedná se o guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2300 metrů. Během zrání je postupně uložen do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximenez. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6 – 23 let.
Od svého prvního uvedení na International Rum festival v roce 1998 až do roku 2002 získával rum Zacapa Centenario 23 pravidelně 1. místo v kategorii superprémiových rumů. Následně byl oceněn Platinovou medailí a byl uveden do Síně Slávy této prestižní světové soutěže. Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Výsledek snoubení mayské kultury, unikátního výrobního procesu, a mistrovské práce master blenderky Loreny Vasquez, můžete dnes ocenit i Vy, nebo Vaši blízcí.

Zacapa XO
Ron Zacapa Centenario X.O. je směsí rumů destilovaných pouze z nejsladších, prvně lisovaných šťáv panenského medu cukrové třtiny zrajících 6 – 23 let v Solera Systému. Ten se skládá ze sudů, které dříve obsahovaly robustní bourbony, jemná sherry a vynikající vína Pedro Ximenez. Tento rum je následně uložen do 250 litrových francouzských dubových sudů, které dříve uchovávaly desetiletý koňak. Jedná se tedy o blend rumů starých 6 – 25 let.