Botran

Rumy Botran jsou vyráběny již po několik generací v Guatemale. Uchovávají se v sudech z bílého dubu, kde také zrají. Rum Botran je vůbec první guatemalský rum.
Guatemalské rumy vyráběné společností Casa Botran jsou destilovány z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bí-lého dubu, ve kterých zrály dříve bourbony (70 %) a sherry (30 %). Botran Solera je jednoznačně tím nejlepším, co nabízí Guatemala a její palírenský průmysl. Odráží se v něm dlouhé roky tvrdé práce na plantážích cukrové třtiny i zkušenost mistrů ze zdejších palíren, kteří rumovému umění zasvětili celý život.
Rumy jsou destilovány z panenského sirupu cukrové třtiny, jež zraje v jižní Guatemale, a Rumy Botran z produkce destilérky Casa Botran jsou guatemalským národním pokladem. Všechny zdejší rumy zrají v unikátních podmínkách, v takzvaném solera systému zrání a jejich následným blendováním vznikají Botran rumy, jež se vyznačují mnohovrstevnatou, ale delikátně jemnou chutí.