Dýmky: O dýmce:

Dýmka a zakuřování

Pro kvalitní kouření dýmky a její životnost je důležité tzv. zakuřování. Zakuřování je, jednoduše řečeno, proces, kdy se na vnitřních stěnách vytvoří černá, tvrdá, sklovitá vrstva odolná proti hoření. Jak na to?
Při prvním kouření je nutné tabákem zcela dýmku naplnit, pak zapálit a velmi zlehka pomalu kouřit tak, aby hlavička byla jen teplá. Pokud začně v ruce více hřát, nebo dokonce pálit, je velké riziko, že dřevo začně hořet. V tomto případě se musí kouření přerušit a dýmka se nechá vychladnout. Po vychladnutí se opět zapálí a pokračuje se v kouření, až tabák zcela vyhoří na dno dýmky. Pokud se nepodaří tabák vykouřit až na dno dýmky, musí se dýmka po vyčištění nacpat tabákem do úrovně, kde se předtím přestalo kouřit. Dále se postupuje v zakuřování stejným způsobem. Po kouření se zkontroluje, zda se v dutině hlavičky objevila odolná černá vrstva. Pokud ano, je dýmka zakouřena. Jinak se postup musí opakovat.

Slevy, speciální
nabídky, akce...

Chcete dostávat pravidelné informace z ušlechtilého světa doutníků, dýmek, rumů a whisky do vašeho e-mailu? Exkluzivní nabídky pro nejlepší zákazníky?

Odebírat zpravodaj

Chcete dostávat pravidelné informace z ušlechtilého světa doutníků, dýmek, rumů a whisky do vašeho e-mailu? Exkluzivní nabídky pro nejlepší zákazníky?

Přihlašte se k odběru našeho zpravodaje! Stačí vyplnit několik údajů a každý měsíc najdete ve své e-mailové schránce vyjímečnou nabídku pro naše věrné zákazníky.

Jednoznačně potvrzuji, že jsem osoba starší 18 let nebo 21 let pokud podléhám právu USA.
Facebook Google+